3 februari 2019

Blackjack spelregels

Voordat je online blackjack gaat spelen is het noodzakelijk de blackjack spelregels te kennen. Het doel van blackjack is dichter bij de 21 te komen dan de dealer (bank). De puntentelling van de kaarten als volgt is: de koning, vrouw, boer en 10 hebben een waarde van 10. De aas telt als 11, tenzij boven de 21 wordt gekomen want dan telt de aas als 1. De 2 tot en met 9 hebben een waarde conform de kaart zelf. In de echte casino’s wordt blackjack met meerdere pakken kaarten gespeeld . Meestal 6 pakken kaarten (dus 312 kaarten).

Hoe verloopt het blackjack spel?

Eerst moet de speler een fiche of meerdere fiches inzetten. Vervolgens begint de dealer met het delen van de kaarten. Elke speler aan de blackjack tafel krijgt twee kaarten. Deze zijn voor elke speler aan de tafel zichtbaar is. De dealer krijgt in eerste instantie zelf één kaart welke ook voor elke speler zichtbaar is. De dealer geeft vervolgens per speler aan wat de waarde is van de gedeelde twee kaarten. De betreffende speler kan dan een kaart nemen of passen. Iedere speler mag zoveel kaarten bij nemen als de speler wil hebben. Maar zodra het puntenaantal hoger is dan 21 dan wint de dealer. Bij twee dezelfde kaarten kunnen de kaarten gesplitst worden zodat je met twee dezelfde kaarten afzonderlijk kan spelen. Ook is het mogelijk te dubbelen waarna je 1 kaart krijgt en je voor een dubbele inzet speelt. Als alle spelers aan zet zijn geweest deelt de dealer een tweede kaart.

Wanneer zal de dealer passen?

Als de dealer een puntenaantal van 17 of hoger heeft zal deze passen. Als de dealer nog geen 17 heeft bereikt zal deze kaarten blijven vragen totdat 17 of hoger is bereikt. Evenals bij de speler mag ook de dealer niet meer dan 21 punten hebben. Dat waren de standaard blackjack spelregels.

Wat zijn speciale handen in blackjack?

Als een speler bij de eerste twee kaarten twee zevens heeft gekregen en bij de derde kaart eveneens een 7 krijgt, dan krijgen alle spelers direct de inzet van de spelers uit. De speler kan echter ook met de 3 kaarten verder spelen. Vervolgens krijgt ook de inzet voor het puntentotaal van 21 erbij. Als een speler bij de eerste twee kaarten een Aas en een koning, vrouw, boer of 10 heeft (dus 21 in totaal) heeft de speler blackjack. De soort kaart maakt niet uit in blackjack.

De speler krijgt anderhalve inzet van de dealer als hij blackjack heeft. Tenzij de dealer zelf als eerste kaart een 10 heeft (en dus ook kans op blackjack heeft). Zodat pas uitbetaald wordt als ook de kaarten van de dealer bekend zijn of als de dealer als eerste kaart een aas heeft. Als dat het geval is zal de dealer zogenaamd “even geld” aanbieden zodat de speler niet anderhalve inzet krijgt, maar 1 inzet zonder kans te maken op een gelijkspel.